Culturele bedrijfsevenementen op maat

Precies een jaar geleden ben ik gestart met mijn bedrijf Culture By Artists. Het begon met een idee om mensen een dag lang het leven te laten leven van een kunstenaar. Zoals dat gaat met ondernemen, blijkt je geweldige idee minder goed aan te sluiten bij de vraag van de klant dan je zelf van tevoren dacht. Dus verandert je idee mee en voegt het zich naar de markt. Zo ook Culture By Artists: ik richt mij nu geheel op het ontwerpen en organiseren van culturele bedrijfsevenementen. En dat gaat goed!

 

Wat ik het afgelopen jaar heb gezien is dat veel bedrijven elk jaar hetzelfde bedrijfsevenement organiseren als het jaar ervoor. Ook zijn deze evenementen vaak alleen gericht op vermaak. Er is weinig ruimte om ook een inhoudelijke boodschap aan je medewerkers mee te geven. Dit is in mijn ogen wel mogelijk. Om dit te bewerkstelligen ben ik het afgelopen jaar met verschillende bedrijven rond de tafel gaan zitten om te luisteren naar wat er binnen het bedrijf speelt en welke behoeftes er zijn. Vervolgens vertaal ik deze behoeftes of vraagstukken naar een passend, vermakelijk evenement. Ik werk hierbij altijd samen met kunstenaars, want het blijkt dat het maken van deze vertaalslag goed kan door middel van kunst en cultuur.

 

Culture By Artists aan de slag voor ABN AMRO

Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe ik dat doe? Dit kan ik het best uitleggen aan de hand van een voorbeeld. Het meest recent heb ik een evenement georganiseerd voor zeventig Young Bankers van de ABN AMRO. Het doel van die avond was de bankiers meer inzicht geven in wat de bank allemaal doet op het gebied van cultuur. Daarnaast wilden wij de jonge bankiers in aanraking laten komen met jonge talentvolle kunstenaars zodat er een wederzijds begrip ontstond en beide werelden zich door elkaar konden laten inspireren. Het resultaat was een centrale introductie van de ABN AMRO over wat de bank doet op het gebied van cultuur. Daarna kon elke deelnemer afzonderlijk deelnemen aan een workshop of tour met kunstenaars. De afsluiter was een privé concert voor de hele groep. Het was echt fantastisch! Bekijk deze korte video impressie van de avond:

 

Wat kan Culture By Artists voor jouw bedrijf of organisatie betekenen?

Heb je een gaaf idee voor een event waarbij je hulp nodig hebt om het te realiseren, wil je een keer iets origineels doen op het gebied van cultuur, of wil je gewoon geen omkijken hebben naar het organiseren van een origineel bedrijfsevenement, dan kan ik je helpen. Neem contact met mij op en ik kom vrijblijvend langs voor een oriënterend gesprek. Lijkt mij leuk!